Enter-Force

Geschiedenis
 

De historie van Enter-Force B.V. begint in 1966 toen Anton Lonissen een bedrijf startte in tuinmachines en met name grasmaaiers. In het begin was het bedrijf in Bunde gevestigd, maar al snel had men meer ruimte nodig en kocht hij een boerderij gelegen bij Vliegveld Beek, het huidige Maastricht Airport. Anton Lonissen had een vooruitziende blik, want hij zag toen al dat de locatie die hij gekozen had bij het vliegveld en langs de autosnelweg A2 door iedereen makkelijk te vinden zou zijn.

  

In de beginjaren bouwde hij de grasmaaiers nog zelf. Hij kocht motoren in Italië en frames in België. Hij pionierde langs de weg met grasmaaiers, een toen nog onbekende machine. Hij demonstreerde de grasmaaiers ter plekke bij de particulieren, bedrijven en gemeenten.

  

Op een gegeven moment ging Anton Lonissen kant en klare machines importeren uit Amerika en later nog uit Italië, Denemarken, etc. Het aanbod aan tuinmachines is ten opzichte van vroeger enorm uitgebreid, je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een machine voor. Van motorzaag tot houtversnipperaar, van robotmaaier tot zelfrijdende kruiwagen, etc. 

  
 

Na al jaren in het bedrijf van zijn vader meegewerkt te hebben volgende zoon Ton begin jaren 90 zijn vader op in het bedrijf.  In diezelfde tijd werd op de plek waar eerst de oude boerderij stond een nieuw bedrijfspand neergezet.

 
   
   
   
   

 

 


    

Drucken